Fudbaleri Radničkog poraženi su od gostujuće Vojvodine sa 0:1 u susretu 16. kola Superlige Srbije. Gol odluke na stadionu Čair postigao je Vukadinović u 14. minutu.

Evo šta su rekli treneri oba tima posle meča.

 

Želeo bih da kažem da se odmah vidi da je Radnički počeo da igra mnogo bolje od kako ga je preuzeo moj kolega Gaćinović, koji je jedan od najboljih trenera u našoj ligi, rekao je Nenad Lalatović, trener Vojvodina.

Doda je da su oba tima igrali agresivno u želji za pobedu.

Bili smo tvrdi i odgovorni. Trebalo je da utakmicu rešimo u prvom poluvremenu. Dali smo gol iz lepe akcije, a posle je Zukić imao kolosalnu šansu za 2:0 i nije je iskoristio. Ne zameram mu, ima 18 godina i verujem u njega. U drugom poluvremenu smo pobedu doveli u pitanje. Ja sam rekao igračima na pauzi da ćemo imati puno prostora, jer će Radničkida krene na sve ili ništa, što se i desilo. Radnički je dobar tim, bilo je jako teško odbraniti se, ali smo dobro stajali u bloku. Oni su imali inicijativu, ali im je falio završni pas. I opet smo i u ovom delu mogli sve da rešimo, ali je Bojić sa par metara pogodio stativu. Na kraju smo prezadovoljni sa ova tri boda, koja nas drže na visokoj trećoj pozicji. Ponosan sam na svoje igrače, rekao je Lalatović.

Vladimir Gaćinović, trener Radničkog, uzvratio je komplimente kolegi.

Sve što Nenad Lalatović misli o meni i ja mislim o njemu. On je prosto garant za uspeh, gde god da radi.  Ja sam i u najavi meča rekao da su glavna snaga Vojvodine trener Lalatović i fudbaler Drinčić, što se I sada pokazalo. Mislim da Vojvodina danas ne bi pobedila da Lalatović nije bio na klupi. Čestitam i mojim momcima na trudu, rekao je Gaćinović.

Dodao je da je njegov tim bio dobar u drugom poluvremenu, ali da nije uspeo da dođe do izjednjačenja I eventualno pobede.

Ja ne tražim alibi. Ovde sam tek tri dana, ali  preuzimam odgovornost za ovaj rezultat. Ja sam danas mogao da sedim u loži i ekipu preuzmem sutra, ali  sam osećao potrebu da treba da budem uz moje igrače pored aut-linije. Ponosan sam kako smo odigrali drugo poluvreme. Mi možemo puno da napredujemo, ima stvari koje škripe, ali tu smo da sve nedostatke ispravimo u što kraćem roku. Već od večeras se okrećemo Radu i očekujem da na tom meču krenemo uzlaznom linijom, rekao je Gaćinović.

Trener Vojvodine osvrnuo se i na , kako je rekao, tešku situaciju u “Vojvodini”.

U teškoj smo situaciji kao klub. Pogledajte našu ložu, bilo je samo troje ljudi, a dozvoljeno je deset. Tražim podršku. Ako već dugujete plate i premije za osvajanje Kupa i izlazak u Evropu, dajte nam makar podršku. Pozivam ljude koji vode Vojvodinu da dođu na naše utakmice i makar bodre ove momke. Ja ću ovo pričati na svakoj konferenciji, sve dok moji igrači ne dobiju novac koji su zaradili. Igrači su mi razočarani. Pozivam Grad Novi Sad da se uključi. Radovali su se kada smo osvojili Kup, a sada nigde nema nikoga. Pozivam ih da pokažu kako se voli Vojvodina. U klubu postoji jedno 100 ljudi koji ne primaju plate već dva meseca. Mi smo izginuli za ovaj klub i ovi momci nisu zaslužili takav odnos. Sedite ljudi, dogovorite se i izvucite ovaj klub. Ugledajte se na Mađare i pogledajte kako oni rade. Uradite nešto i dajte mojim igračima onošto im pripada. Ja ću se do kraja boriti za njih, rekao je Lalatović.