Radnički kreće u nastavak sezone sa starim timom

Radnički kreće u nastavak sezone sa starim timom

Radnički stadionRadnički u nedelju u 14 sati, utakmicom protiv Javora iz Ivanjice počinje prolećni deo sezone, iako im je zabranjeno licenciranje novih igrača. Prvenstvo će nastaviti sa starim timom, oslabljenim za trojicu igrača: Nikolu Ašćerića koji je u sporu sa Radničkim, Marka Blažića i Antona Zemljanjuhina. To je odluka Uprave niškog prvoligaša, koja je rešila da novac sa računa raspodeli igračima koji trenutno igraju u Radnčkom, a da dug prema starim prvotimcima sačeka bolja vremena. Baš zbog tog duga, Radnički je jedini klub u Superligi kojem je zabranjeno licenciranje novih igrača dog se dugovanja rema starim ne isplate.

Nakon prirpema u Kini i pripremnih utakmica koje su odigrane sa promenljivim uspehom igrači su kažu spremni.

Krećemo drugi deo sezone oslabljeni, ali šta je tu je. Daćemo sve od sebe, kaže kapiten Aleksandar Jovanović.

Trener Milan Rastavac zadovoljan je prirpemnim periodom. U prvu utakmicu u nastavku sezone sa ivanjičkim Javorom, ulazi sa pobedničkim ambicijama, iako tim nije kompletan.

Ašćerić je podneo zahtev za arbitražni raskid ugovora. Dvojica su i povredjeni, tako da ćemo morati da se oslonimo na mlade snage, kaže Rastavac.

Osim pomenutih igrača, Radnički neće moći da računa ni na one igrače koje je planirao da dovede u prelaznom roku. Zbog dugovanja prema starim igračima zabranjeno im je licenciranje novih, pa će se osloniti na mlade snage iz škole Radničkog. Novca je bilo da se isplate dugovanja, ali je upravni odbor doneo odluku da se isplate plate onima koji trenutno brane boje Radničkog.

Imali smo dilemu da li da isplatimo dugovanja ili da damo platu onima koji trenutno igraju. Rešili smo da sadašnji igrači prime platu i to smo isplatili iz sopstvenih izvora i zahvaljujući sponzorima. Spremne su i premije u slučaju eventualne pobede, ističe predsednik kluba Radan Ilić.

Radnički bivšim igračima duguje ukupno oko 170.000 evra. Tužen je za 60.000 evra i dok ih ne isplati, Zajednica superligaša neće skinuti veto sa licinciranja novih igrača. Prvu utakmicu, Radnički igra u nedelju u 14 sati na stadionu Čair.