Radnički: Novi ciljevi za novu sezonu

radnicki novi pazarFudbaleri Radničkog ovogodišnju sezonu završili su na petom mestu što predstavlja najbolji rezultat u poslednje 32 godine. Ipak, Evropa im je u poslednjem kolu za malo izmakla.

Zadržati okosnicu ekipe, dovesti adekvatna pojačanja i napraviti dobar tim – to su ciljevi za narednu sezonu. Ukoliko se to desi, ambicije će porasti i Radnički bi se već od samo starta naredne sezone borio za vrh tabele. Dobar tim zadržao bi i trenera Rastavca kom je klub ponudio mnogo bolje uslove, kaže predsednik Radan Ilić.

Njegovo raspoloženje za sada je da ovde ostane. Naravno satav i izbor tima zavisi od toga da li će ostati jer i on želi da ima tim sa kojim će neki rezultat moći da ostvari. Ne interesuju ga ni pozivi drugih klubova gde neće imati dobar tim. Njemu je u od finansijskog važniji profesionalni momenat, dodaje Ilić.

Radnički trenutno pregovara i sa igračima kojima su istekli ugovori. Njih je osmoro, a konkretnu ponudu, kažu u klubu, za sada ima samo Đuričković za kog je zainteresovan Partizan.

S druge strane za registraciju novih igrača potrebno je skinuti blokadu za arbitražu koja u ovom trenutku ukupno iznosi oko 60 hiljda evra.

Tokom poselednjeg prelaznog roka to nismo mogli da rešimo. Nadam se da ćemo sada uspeti kako bi na samom početku zacrtali ciljeve. Nadam se najboljem, kaže sportski direktor Marko Jovanović.

Transfer jednog igrača sa kojim se juče razgovaralo mogao bi da reši problem, kaže predsednik kluba. Upravni odbor je prihvatio ponudu koju je dao advokat i dogovoreni su uslovi. Sada se čeka odgovor igrača, čije ime u klubu ne otkrivaju.

Ukoliko igrač to prihvati i danas potpiše mi sledeće nedelje više nećemo imati problem sa registracijom igrača i blokadom. To pitanje će onda biti prošlost za Radnički. Mi to pitanje moramo naravno da rešimo i bez tog transfera, to se uopšte ne dovodi u pitanje, kaže Ilić.

Inače, prozivka fudbalera za narednu sezonu zakazana je za 15. jun, a krajem juna bi trebalo da počnu pripreme. Novi šampionat počinje 23. jula.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com