Radnički s optimizmom protiv Borca na startu sezone

Radnički s optimizmom protiv Borca na startu sezone

Milan Rastavac,, trener FK Radnički
Milan Rastavac,, trener FK Radnički

Radnički ulazi u novu sezonu sa puno optimizma. Prvu utakmicu igraju u gostima, sa čačanskim Borcem, i nadaju se pobedi. Radnički je pozvao i Filozofski fakultet da pomogne da se ovaj tim što bolje predstavi javnosti.
U prvom kolu nove lige, niški Radnički odmeriće snage u gostima sa Borcem. Igra se po novom sistemu, nakon 30 kola najbolje plasirane čeka play off, najgore play out. Dobra okolnost je ta što ih predvodi isti trener kao i prošle sezone.

Svaki početak je težak, ali je ovaj početak lakši jer smo sačuvali dosta igrača iz prošle poliusezone i imamo istog trenera, kaže igrač Aleksandar Jovanović.

Novi igrači priključiće se timu od drugog kola, jer će najverovatnije ugovore moći da potpišu naredne nedelje. A da bi se ovaj tim, koji je u najslavnijim danima poneo nadimak “Real sa Nišave”, bolje promovisao, potrudiće se i studenti Filozofskog fakulteta u Nišu, sa kojim su potpisali protokol o saradnji.

Imamo energiju i entuzijazam da možemo da na značajan način sve segmente života Niša i ovog regiona predstavimo javnosti, a FK Radnički je, po nama, jedan od najvažnijih simbola ovog grada, najavljuje dekan Filozofskog fakulteta prof.dr Goran Maksimović.

Rad za i oko Radničkog će biti dobra praksa prvenstveno za studente novinarstva i komunikologije, ali i za sve ostale studente Filozofskog fakulteta.