RADNIČKI U NEDELJU PROTIV SPARTAKA

RADNIČKI U NEDELJU PROTIV SPARTAKA

Fudbalere Radničkog u nedelju očekuje gostovanje ekipi Spartaka u Subotici u okviru 27. kola Super lige Srbije. Utakmica je zakazana za 15 časova i odigraće se na subotičkom Gradskom stadionu a glavni sudija će biti Pavle Ilić iz Кragujevca.

Radnički je trenutno 13. na tabeli, a ekipa Spartaka je za jedno mesto bolje pozicionirana.

Ttaj meč najavili su na konferenciji za medije šef stručnog štaba Dragan Šarac i golman i kapiten ekipe Dragan Rosić.

Šef struke Radničkog Dragan Šarac naglasio je da sledi izuzetno bitan  duel za obe ekipe koji zahteva mobilizaciju svih igrača u pogonu, i  dodao:

foto FK Radnički - Dragan Šarac i Dragan Rosić
foto FK Radnički – Dragan Šarac i Dragan Rosić

“Potrošili smo mnogo kredita ove sezone. Svi igrači koji su nam na  raspolaganju moraju shvatiti ozbiljnost situacije i važnost ovog meča i  u njega moraju ući maksimalno motivisano i koncentrisano. Pokušaćemo da  se iz Subotice vratimo sa pozitivnim rezultatom – makar jednim bodom na  našem kontu. Cele nedelje smo razgovarali i dobro radili na otklanjanju slabosti koje smo uočili na prethodnim utakmicama.”

Govoreći o kadrovskim problemima pred ovo gostovanje, Šarac je otkrio da nekoliko igrača ima sitnije povrede i da će nakon današnjeg treninga  odrediti putnike za Suboticu. “Roviti su Andreja Stojanović, Miljan Škrbić i Saša Marjanović, a duže  je odsutan Dimić. Procenićemo sa lekarima ko od njih može i mora da  zaigra u nedelju. Imamo još četiri utakmice do kraja regularnog dela  prvenstva, a nakon ove sa Spartakom sledi reprezentativna pauza, imamo  dovoljno vremena i prilika da popravimo utisak i skor. Rotiraćemo neke  igrače i pružiti priliku i ostalim fudbalerima, a na njima je da je  iskoriste. Svi moraju da doprinesu pozitivnom rezultatu, kako starteri  tako i igrači koji ulaze sa klupe.”

O ekipi Spartaka Šarac je govorio sa dosta poštovanja: “Temeljno smo analizirali njihove igrače i stil igre. To je ekipa sa dosta kvalitetnih pojedinaca, imaju ubojita krila i kompletnu ofanzivnu  liniju, a uz njih i nekoliko izuzetno iskusnih igrača koji su lideri tog tima. Neporaženi su na već četiri uzastopnih ligaških mečeva. Naša prednost na toj utakmici mora biti pristup igri i motivacija. Ukoliko  time pokažemo reakciju, doći će i pobede na utakmicama a sa njima i samopouzdanje.”

Dragan Rosić ponovo je dobio poziv za nastup u A selekciji Srbije i biće  deo tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kapiten Radničkog  naglasio je da je za njega u ovom trenutku prvi prioritet bolja igra i  rezultat Radničkog. “Najveća je čast dobiti poziv nacionalnog tima. To je potvrda dobrog rada i kvaliteta za svakog igrača. Međutim, sada sam potpuno posvećen  utakmici protiv Spartaka i našem učinku na njoj. Obaveza mi je i  odgovornost da što pre izađemo iz loše serije. Razgovaramo, radimo, trudimo se da ispravimo greške nakon kojih smo primali golove u prethodnim utakmicama. Moji saigrači su dobri momci i igrači, družimo se i nema podela, ukoliko i na utakmici pokažemo to jedinstvo, doći će i rezultati. Očekuje nas težak meč, ali mi moramo ići na pozitivan rezultat.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com