Radovanović: Raskid ugovora sa “kliničkim asistentima”

Radovanović: Raskid ugovora sa “kliničkim asistentima”

KC NIS KARDIOVASKULARNA I KARDIO HIRURGIJA.mpg_000038360Do kraja nedelje ugovori između 25-oro tzv. kliničkih asistenata u niškom KLiničkom centru i Medicinskog fakulteta biće raskinuti. Oni će ostati zaposleni u Kliničkom centru gde su zapravo u radnom odnosu.

Ugovori sa kliničkim asistentima  na Medicinskom fakultetu u Nišu do kraja nedelje mojaju biti raskinuti. Tako je naloženo iz Ministarstva prosvete. Ministar prosvete Srđan Verbić naložio je dekanu Medicinskog fakulteta da otpusti 25 kliničkih asistenata jer u Zakonu o visokom obrazovanju ne postoji takvo naučno zvanje. Prodekan za kliničko zdravstvo na Medicinskom fakultetu kaže da će poštovati  nalog ministra i zakon, ali da će na gubitku biti studenti.

Tačno 21 klinički asistent zaposlen je još u vreme kada je dekan bio Milan Višnjić, tvrdi dr Radovanović.

Višnjić u telefonskom razgovoru za TV Zona plus tvrdi da je tad sve rađeno po zakonu i da je u međuvremenu promenjen Statut fakulteta.

A da li je zaista tako i kako su zaposlena četiri nova klinička asistenta, od aktuelnog dekana Stevana Ilića nismo uspeli da saznamo. Dekan Ilić neće da daje više nikakve izjave o ovom slučaju, saopšteno je Televiziji Zona plus posle nekoliko poziva njegovom kabinetu.