Radovanović: Tender za nabavku opreme za novi KC nije poništen! (VIDEO)

Radovanović: Tender za nabavku opreme za novi KC nije poništen! (VIDEO)

Dr Zoran Radovanović, direktor KC Niš

Tender za opremanje novgo Kliničkog centra u Nišu NIJE poništen! To tvrdi Zoran Radovanović, direktor KC Niš.

Jedna firma iz Šapca žalila se na jednu od ukupno 119 pozicija, kaže Radovanović.

Dirketor KC Niš u jutarnjem program TV Zona plus objašnjava i zašto je samo jedna firma dobila tender, koji su i kakvog kvaliteta medicinski aparati i oprema koje su nabavljni, ali zašto je i probijen rok za završetak gradnje KC i da li će i ko odgovarati.

Pogledajte i kako je Radovanović odgovorio gledateljki koja se žalila na loš postupak lekara i moguću korupciju na jednoj od niških klinika.

Ko će biti smenjen?

Iako je kao glavni krivac za probijanje rokova “označen” glavni izvođač radova, italijanska firma “Inso”, koja se do sada nije oglašavala, zbog probijanja rokova i nezavršenih radova na novoj zgradi Kliničkog centra Niš, pred smenom su rukovodioci Jedinice za implementaciju rekontrukcije četiri klinička centra, koja je oformljena u okviru Ministarstva zdravlja, prenosi “Blic” pozivajući se na nezvanične izvore.

BLIC piše da upravo rukovodstvu ove Jedinice odgovara da odugovlači sa poslom, jer su im ugovori vezani sve do kraja izgradnje četiri klinička centra. Njihove zarade finansiraju se iz projekta, vezane su za kurs evra, a plata direktorke iznosi i do 200.000 dinara, dok pomoćnici direktora primaju od 160 do 170 hiljada dinara.