TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura

RAMO, RAMO, PRIJATELJU MOJ… (VIDEO)

Ovako danas izgleda nekada najveća muzička zvezda stare Jugoslavije

Stihovi ”Ramo Ramo druže moj” su sredinom 70-ih bili poznati širom stare Jugoslavije, a njihov izvođač Slobodan Ilić Boban, u tom trenutku bio je jedna od najvećih muzičkih zvezda. Boban Ilić danas živi u Nišu gde provodi penzionerske dane, a za TV Zona Plus priča o tome kako je od rodnog Glašinca, stigao do najvećih estradnih visina.

Oni mlađi teško da znaju šta je ovo, a oni stariji verovatno je prepoznaju. Uz pesmu Ramo Ramo druže moj, lična karta muzičke karijere Slobodana Ilića Bobana je i pesma Pastirice moja mila, koja kao i veliki broj Bobanovih pesama vezana je za njegov zavičaj – selo Glašinac u opštini Žitorađa.  A svoj najveći hit pesmu ”Ramo Ramo” stvorio je gledajući indijski film ”Prijateljstvo”.

Ja sam taj film gledao nedelju dana, svaki dan, i plakao i onda sam došao na ideju da napišem pesmu Ramo, Ramo  – kaže Ilić.

A zašto kao autor pesme stoji glumac Božidar Milivojević?

“Sedeo sam svaki dan u kancelariji na poslu i razmišljao kako da ispričam priču o prijateljstvu glavnih junaka. Padne mi ideja i počnem da pišem ja tekst, a ne Boža Milivojević. Jeste Boža, ali je on samo korigovao moj tekst. Ja sam počeo da ga pišem “Voleo sam druga svog kao brata jedinog, ista nam je sudbina i zato ga volim ja”, a Boža ga je samo malo prefinio i sad tekst glasi “Kad sam sreo druga svog, prijatelja jedinog, najsretniji beše dan jer ne bejah više sam” – kaže Ilić u emisiji koju možete u celosti pogledati OVDE.

Zid u radnoj sobi Bobana Ilića

Iliću su pored pevačke, i sportska porodica.

Moja snajka, Danijela Ilić je jedna od najboljlih srpskih košarkašica ikad, čuveni plejmejker igrala je i za reprezentaciju. A moji unuci, njeni sinovi, Luka i Ivan su igrali u Zvezdi, odakle su otišli u Mančester Siti i sada su jedan u Veroni drugi u Troa u Francuskoj – kaže Slobodan Ilić.

A uz dve najpoznatije Ilićev pevački opus broji i pesme U tuđini sam, Lego čoban na zelenu travu, Lepa ženo iz moje ulice, Povratak – koje će kako on kaže zauvek ostati spona i uspomena na njega i njegov zavičaj.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com