RAMPE NE RADE ZBOG KRAĐE KABLOVA NA PRUZI

RAMPE NE RADE ZBOG KRAĐE KABLOVA NA PRUZI

Putni prelazi u Nišu ne rade zbog krađe kablova na pruzi – saznaje Zona plus u Železnicama Srbije!

Polubranici na putinm prelazima u Nišu su tokom dana bili su podignuti dok prolazi voz.

Situacija u kojoj voz mili, uz neprestanu sirenu, zabeležena je na pružnom prelazu kod Jug Bogdanove ulice, a tako je bilo i na ostalim prelazima u gradu.

Voz prolazi a podignuta rampa u Ulici Jug Bogdanova
Voz prolazi a podignuta rampa u Ulici Jug Bogdanova

U “Železnicama Srbije” potvrđuju da je bilo smetnji u radu svih putnih prelaza od železničke stanice Niš do železničke stanice Ćele Kula.

Podignute rampe dok voz prolazi su prijavljene još u ponedeljak od 23 časa, saopštavaju iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

“Stručne službe su odmah izašle na teren i utvrdile da su na više mesta duž mosta preko Nišave ukradeni železnički kablovi, što je direktno uticalo na rad signalnih uređaja, a samim tim i na funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Grad Niš.”, navode nadležni za TV Zonu plus.

Saniranje kvarova i zamena kablova još je u toku, a ceo slučaj prijavljen je nadležnim organima.

Biće podnete i krivične prijave zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja ističu u „Infrastrukturi železnice Srbije“ .

“U ovoj situaciji, odmah su primenjeni železnički propisi kada putni prelazi ne rade, pa bezbednost saobraćaja nije bila ugrožena. To znači da vozovi, u skladu sa pravilnicima, staju pre putnog prelaza i sirenom daju dug zvučni signal pre putnog prelaza. Kao što ste u pitanjima i Vi to naveli, u to ste se i sami uverili. Tek nakon što se mašinovođe uvere da na putnom prelazu nema nikoga, i da ne postoji mogućnost da se dogodi nesreća, vozovi nastavljaju vožnju preko putnog prelaza.”, kažu u “Infrastrukturi železnice Srbije”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com