недеља, јул 14

RANJENI SRBIN STABILNO, KOSOVSKI SPECIJALCI OJAČALI PUNKT NA KOJEM SU GA RANILI

0
29

RANJENI SRBIN STABILNO, PREBAČEN NA VMA

Miljan Delić koji je juče ranjen kod nelegalnog punkta kosovske policije na Bistričkom mostu  na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić u stabilnom je stanju.

Prema rečima direktora kraljevačke bolnice dr Zorana Mrvića, ranjeni Delić je na sopstveni zahtev iz Kraljeva prebačen na VMA u Beogradu.

KOSOVSKA POLICIJA PONOVO POSTAVILA BETONSKE PREPREKE NA PUTU MITROVICA–LEPOSAVIĆ

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod tzv. bistričkog mosta na magistalnom putu Mitrovica-Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored samog puta.

Blokovi su postavljeni na takav način da vozila moraju da znatno uspore kretanje i kreću se cik-cak putanjom, prenosi RTS.

Kosovska policija ponovo je postavila blokove na ovom delu puta posle jučerašnjeg incidenta u kojem je Miljan Delević ranjen iz vatrenog oružja, nakon što je policija na ovom delu puta otvorila vatru na civilno vozilo, koje se, kako tvrdi policija, nije zaustavilo i u pokretu je udarilo policijski auto.

Policajci su pucali u vozilo koje se udaljavalo i tom prilikom pogodili Miljana Delevića, dok druga osoba u vozilu nije povređena, podseća RTS.

Punkt kod tzv. bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na severu Kosova i Metohije, gde od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila.

Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, uklonjene su i betonske prepreke.

Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smeštaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima.

 

Leave a reply