TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika region i Srbija VESTI

RANJENI SRBIN STABILNO, KOSOVSKI SPECIJALCI OJAČALI PUNKT NA KOJEM SU GA RANILI

RANJENI SRBIN STABILNO, PREBAČEN NA VMA

Miljan Delić koji je juče ranjen kod nelegalnog punkta kosovske policije na Bistričkom mostu  na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić u stabilnom je stanju.

Prema rečima direktora kraljevačke bolnice dr Zorana Mrvića, ranjeni Delić je na sopstveni zahtev iz Kraljeva prebačen na VMA u Beogradu.

KOSOVSKA POLICIJA PONOVO POSTAVILA BETONSKE PREPREKE NA PUTU MITROVICA–LEPOSAVIĆ

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod tzv. bistričkog mosta na magistalnom putu Mitrovica-Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored samog puta.

Blokovi su postavljeni na takav način da vozila moraju da znatno uspore kretanje i kreću se cik-cak putanjom, prenosi RTS.

Kosovska policija ponovo je postavila blokove na ovom delu puta posle jučerašnjeg incidenta u kojem je Miljan Delević ranjen iz vatrenog oružja, nakon što je policija na ovom delu puta otvorila vatru na civilno vozilo, koje se, kako tvrdi policija, nije zaustavilo i u pokretu je udarilo policijski auto.

Policajci su pucali u vozilo koje se udaljavalo i tom prilikom pogodili Miljana Delevića, dok druga osoba u vozilu nije povređena, podseća RTS.

Punkt kod tzv. bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na severu Kosova i Metohije, gde od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila.

Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, uklonjene su i betonske prepreke.

Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smeštaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com