уторак, јул 23

Ranković: U Kliničkom centru Niš 351 pacijent, 13 na respiratoru (VIDEO)

0
261

prof. dr Žarko Ranković

Raste broj hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnicama. U kovid objektima Kliničkog centra Niš jutros u sedam sati bio je 351 pacijent, korona virus potvrđen je kod 117. Među njima je i dvanestoro dece sa lakšom kliničkom slikom. Kovid-19 potvrđen je kod četvoro dece. Trinaest pacijenata ima tešku kliničku sliku i oni se nalaze na respiratoru. Ovo je za Zonu plus izjavio koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije prof. dr Žarko Ranković.

U dve kovid ambulante Doma zdravlja Niš juče su obavljena 523 pregleda, kod 121 pacijenta bilo je potrebno da se radi rendgengrafija pluća, a kod čak 75 je nalaz bio pozitivan. Njih 45 je upućeno na Infektivnu kliniku, a jedan deo je zadržan na bolničkom lečenju.

„Sve nam ovo govori da se moramo ponašati izuzetno odgovorno i poštovati preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije, koji je 4. jula doneo preporuku da se moraju nositi maske u zatvorenom prostoru. Pre tri dana smo pooštrili mere – zabranili rad velnes centara i spa centara, ograničili rad kafića i ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu do 21h a na otvorenom delu do 23 sata. Obaveza je i da se na pijacama nosi zaštitna maska, to je obavezno i za kupce i prodavca“ – rekao je Ranković.

Podseća na još jednu meru Štaba da se organizovana okupljanja na javnom prostoru ograničavaju tako da ne može biti prisutno više od 20 osoba, a i oni moraju da imaju zaštitne maske i da poštuju fizičku distancu od dva metra.


Leave a reply