RASTE BROJ ZARAŽENIH: 145 NOVIH SLUČAJEVA, U NIŠU PET, U ALEKSINCU SEDAM (video)

RASTE BROJ ZARAŽENIH: 145 NOVIH SLUČAJEVA, U NIŠU PET, U ALEKSINCU SEDAM (video)

U Srbiji je registrovano 145 novih slučajeva korone, od 9.383 testirane osobe.

Još tri pacijenta su preminula od posledica infekcije korona virusom, u bolnicama su 292 pacijenta, a na respiratoru četiri.

Najviše zaraženih je u Beogradu, gde su zabeležena 32 nova slučaja, sledi Novi Pazar sa 16, Novi Sad sa 10, Čačak sa sedam, u Aleksincu, Kragujevcu i Zrenjaninu je po šestoro novoobolelih, dok Niš i Paraćin imaju po pet novih slučajeva.

VIRUS NIJE NA ODMORU, PORAZNO: SAMO OKO 18% MLADIH VAKCINISANO

sednica Kriznog štaba

U Srbiji se beleži blagi porast obolelih, ali je situacija i dalje stabilna, ocenjeno je na sednici Kriznog štaba koji se sastao posle više nedelja.

Upozoravaju da je podatak o malom procentu vakcinisanih mladi porazan I navode da među hospitalizovanim pacijentima preko 99 odsto njih nije bilo vakcinisano, a među preminulima od posledica zaraze nema onih koji su bili kompletno imunizovani.

“Vreme je godišnjih odmora, ali virus nije na odmoru, virus je tu”, rekla je Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba.

Kada je reč o hospitalizovanim pacijentima, među njima poslednjih meseci preko 99 odsto njih nije bilo vakcinisano, a među preminulima od posledica zaraze nema onih koji su bili kompletno imunizovani.

“Najveći deo sastanka bio je posvećen tome kako da utičemo da se poveća obuhvat vakcinacije”, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

To nije samo individualna odgovornost nego i kolektivna, ne štitimo samo sebe već i one koje volimo, dodala je ona.

Na današnji dan je u našoj zemlji vakcinisano 2.772.927 osoba, a obe doze je primilo 2.642.507 ljudi. Oko 49 odsto građana Srbije je primilo bar jednu dozu vakcine, a Kisić Tepavčevićeva ističe da ovaj procenat nije dovoljan.

Navela je da je posebno porazan podatak da je svega 17,42 odsto stanovnika uzrasta od 18 do 30 imunizovano.

“Moraju da shvate da i oni mogu da se razbole, da najverovatnije neće imati težu formu bolesti, ali nose ovaj virus i mogu da ga prenose drugima”, poručila je Kisić Tepavčevićeva.

https://youtu.be/w_PwprnZbMQ

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com