TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika Udarne VESTI

RAZGOVORI VUČIĆA, LAJČAKA I ESKOBARA NASTAVLJAJU SE U 22 ČASA (VIDEO)

Vučić:Nastavljemo ne lake razgovore, borimo se za mir

Beograd, 25. avgusta 2022 – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Pristine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajcakom. FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, poručio je da neće odustati od vitalnih nacionalnih i državnih interesa, pre svega interesa i sigurnosti Srba na KiM.

Vučić je najavio da će razgovore sa Eskobarom i Lajčakom, kojima su prisustvovali i ambasadori SAD i EU u Srbiji, Kristofer Hil i Emanuel Žiofre, nastaviti večeras.

„Imali smo ne lake razgovore sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom. Nastavljamo večeras razgovore posle 22 sata po pitanju KiM“, preneo je Vučić u video poruci na instagram profilu „budućnostsrbije“.

Istakao je da je njegova poruka, koja se odnosi pre svega na srpski narod na KiM, da će uvek čuvati i boriti se za mir i stabilnost.

„Nijednog sekunda, budite uvereni, baš onako kako sam vam obećao, nećemo odstupiti ni od naših vitalnih nacionalnih i državnih interesa, pre svega od interesa našeg naroda, vaše sigurnosti. Nema odustajanja nema predaje“, poruka je predsednika građanima.

Lajčak i Eskobar: Težak sastanak, nastavljamo dalje

Beograd, 25. avgusta 2022 – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovic sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Pristine Miroslavom Lajcakom(desno) i zamenikom pomocnika sekretara za evropske i evroazijske poslove i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom(levo). FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/bs

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni predstavni SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ocenili su večeras posle susreta sa predsenikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je taj sastanak bio težak, ali da je predstavljao odgovornu diskusiju i da je predsednik Vučić pokazao posvećenost miru i stavilnosti.

Mirioslav Lajčak je na Tviteru posle susreta objavio da je sastanak sa Vučić predstavljao tešku, ali i odgovornu diskusiju.

”Imao sam tešku ali odgovornu diskusiju sa predsednikom Srbije. Preneo sam poruke i istakao da svi sporazumi postignuti u okviru dijaloga moraju da budu sprovedeni, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. Nastavićemo razgovore kasnije večeras”, poručio je Lajčak.

Eskobar, koji je zajedno sa Lajčakom oko 17.40 napustio zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, rekao je da ceni posvećenost miru srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

“Imali smo težak i dugačak sastanak sa predsednikom Vučićem. Cenimo posvećenost predsednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje”, saopštio je Eskobar, a prenela američka ambasada na Tviteru.

Vučić se u 17.00 sastao sa Lajčakom, a zatim je održan trilateralni sastanak, uz prisustvo Eskobara.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com