петак, новембар 22

Različiti ukusi na jednom mestu

0
190

Ovaj vikend bio je rezervisan za ljubitelje dobre hrane i trradicionalni Gastro turistički festival.Od ranog jutra do kasnih večernji sati u petak i subotu krčkala se hrana u šerpama i kazanima na Keju ispred Oficirskog doma. Pripremala su se jela od mesa, ribe, čorbe, pasulj, ali i raznorazne poslastice.

Spremao sam punjenu vešalicu, punjeni batak, rolovano pileće belo meso, uštipak od mesa i gurmansku pljeskavicu. Sa juga Srbije potiče ovaj roštilj koji sam spremao , ja trenutno radim u Osijeku i taj roštilj sam preselio tamo, kaže učesnik festivala Boban Đekić.
Kuvari su se takmičili u nekoliko disciplina, a pored pripreme jela, tu su bili i gastro pijaca i bogat zabavni i kulturno umetnički program. Ko pravi najbolja jela sud su dali vrhunski majstori.

Imamo ulogu da ocenimo i izaberemo najbolje, ali imamo i edukativnu ulogu, da mladim kuvarima, školarcima ukažemo na neke greške i da ne budemo prestrogi, kaže član žirija Stevo Karapandža.

Tačmičari su se nadmetali u osam takmičarskih disciplina, od toga četiri za profesionalce –  moderna kuhinja, priprema jela od ribe i mesa, pasta, pica, restoranski dezert .

Leave a reply