RAZMENA UČENIKA: UJEDINJENI NA PUTU POMIRENJA (VIDEO)

RAZMENA UČENIKA: UJEDINJENI NA PUTU POMIRENJA (VIDEO)

Učenici Građevinsko tehničke škole u Nišu domaćini su đacima iz Novog Travnika. Reč je o programu “Superškola” kojim će đaci iz Srbije i Bosne i Hercegovine narednih nedelju dana razmeniti iskustva i putovati i na taj način doprineti razbrijanju predrasuda i boljoj saradnji dveju zemalja.

Petnaest učenika iz Novog Travnika na razmeni đaka u Nišu. Ugostili su ih učenici Građevinsko-tehničke škole “Neimar” koju pohađaju đaci iz različitih gradova juga Srbije. Cilj je da postanu tzv.super učenici koji će između ostalog putovati i upoznavati mlade iz regiona.

Reč je o projektu “Ujedinjeni na putu pomirenja” u okviru programa “Superškola” kroz koji će za četiri godine proći sto škola iz regiona, a ukupno16 iz Srbije.

Učenici niške škole “Neimar uskoro će posetiti Novi Travnik u Bosni i Hercegovani i na taj način uticati jedni na druge da imaju što bolje rezultate u školovanju i budu uzori svojim vršnajcima.

Program “Superškola” realizuje Regionalna kancelarija mladih Zapadnog Balkana u saradnji sa EU i Nemačkim ministarstvom za razvoj.