TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti IZ PRAVOG UGLA KRUŽNOM LINIJOM 018 PROJEKTI 2021 Sport Udarne

REKONSTRUISANA KUGLANA U ČAIRU (VIDEO)

Niški kuglaši sada će moći da treniraju u boljim uslovima, jer je kuglana u Sportskom centru “Čair” rekonstruisana. Gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da u gradskom budžetu za sada nema dovoljno sredstava da Niš dobije novu kuglanu, koja bi zadovoljila svetske standarde, ali da je prvi korak napravljen.

 

 

 

Kuglana u sportskom centru Čair sada je poptuno rekonstruisana. Kupljene su nove kugle, opremljene svlačionice, odrađena je hidroizolacija zidova, a sve to kako bi niški kuglaši imali bolje uslove za treninge.

 

Veoma je značajno, Grad Niš ima tri kuglaška kluba koji se takmiče u ligama Srbije. Prva kuglana je puštena u rad 1990. godine, a 2007. je prvi put renovirana. Sada nakon 14 godina je rekonstruisana, kaže vršilac dužnosti direktora Sportskog centra “Čair” Branka Aranđelović.

Zagazila sam u 80. Treniram već 35, 36 godina. Ja moram da treniram sve dok se nova kuglana ne napravi, da mogu da igram u Superligi, kaže Miljojka Jovanović.

 

A upravo je nova kuglana ono što nedostaje Nišu, smatra poznati niški muzičar Gale Kerber, inače zaljubljenik u ovaj sport.

Praviti ovde igrača moguće je. Tu su igrači koji imaju šta da prenesu. Svi u regionu imaju tu novu kuglanu, samo mi nemamo. Ali prvi korak je napravljen, kaže Kerber.

 

 

Žao mi je što još uvek nemamo dovoljno para da napravimo novu kuglanu, koja će zadovoljiti svetske standarde, da naše žene ne idu u Paraćin, Jagodinu ili Kruševac. Ali neka nam to bude motiv da to zajedno učinimo za ovaj sport. I posebno mi je drago što se ovo dešava u nedelji kada smo kao država svetski prvaci u kuglanju, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica je najavila da su prioriteti da Niš ponovo bude domaćin kupa Radivoja Koraća, kao I da će grad ulagati u sređivanje sala u osnovnim školama, školskih dvorišta i terena.

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com