Rekonstruisano Izvorište "Pešter"

Still0627_00000Izgrađen most preko Toponičke reke, zaštitni zid, sanirana kaptaža i kanal oko kaptaže – to je rezultat rekonstrukcije na Izvorištu Pešter.

Izvorište nije korišćeno od kada je bilo poplavljeno pre 9 godina, a sanacija je započeta 2015. godine. JKP “Naissus je iz sopstvenih sredstava obezbedilo 7 miliona za prvu fazu radova.

Meštani dobijaju ovim dodatnih 30 do 80 litara zdrave pijaće vode. Da bi sve to bilo u kompletnoj funkciji potrebno je rekonstruisati još 1600 metara cevovoda od izvorista do rezervoara u Miljkovcu, kaže direktor Naissusa Dejan Andrejević.

Za završetak radova potrebno je u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbediti oko 21 milion dinara, kažu Still0627_00001u Naissusu. Inače, Pešter sa izvorištem Toplik čini Moravski sistem iz koga se snabdevaju Paljina, Miljkovac, Berčinac, Gornja i Donja Toponica, Donja Trnava, Mezgraja, Vrtište, Trupale, Supovac i naselje Kitice. Oni su, pored Moravskog povezani i na niški vodovodni sistem.

U GO Crveni Krst, na čijoj se teritoriji izvorište nalazi, zadovoljni su onim što je urađeno i kažu da će pokušati da izdejstvuju dodatna sredstva za završetak radova.

Inače, ovo preduzeće na ovaj način obeležava i 79 godina postojanja

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com