TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo GRADSKA PATROLA NIŠ U KADRU PROJEKTI 2022 Udarne

REKONSTRUKCIJA 13 SPORTSKIH TERENA U NIŠU (VIDEO)

Na inicijativu mladih u Medoševcu Grad Niš u saradnji sa Opštinom Crveni Krst rekonstruiše sportsko igralište. Na području ove opštine u proteklom periodu uređeno je ukupno šest sportskih terena na seoskom području, a uskoro će biti rekosntruisano igralište u Gornjoj Toponici.

Iz Kabineta gradonačelnice ističu da je u Nišu izgrađeno i revitalizovano ukupno 13 sportskih terena i da će uskoro početi rekonstrukcija igrališta na Paliluli i Medijani. Na proleće kreće i obnova školskih terena, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

U toku su završni radovi na rekonsturkciji sportskog igrališta u Medoševcu. Građani iz ovog dela Niša kažu da je u poslednjih nekoliko meseci, u okviru uređenja komunalne infrastrukture na području Opštine Crveni Krst, deset ulica asflatirano jer su rešeni pravno-imovinski odnosi.

Puno znači za nas, za omladinu i dosta toga je urađeno za kratko vreme”, kaže građanin Dragan Stančić.

Završili smo šest igrališta na seoskom području što je deo komunalnog uređenja opštine”, istako je predsednik GO Crveni Krst, Miroslav Milutinović.

Do sada su, osim u Medoševcu, rekonstruisani sportski tereni u Trupalu, Komrenu, Naselju “Ratko Jović”, Paligracu i Rujniku na kome je postavljeno i osvetljenje, a u narednom periodu biće uređeno i igralište u Gornjoj Toponici. U gradu tri igrališta su urađena novcem zarađenim od Kupa Radivoja Koraća, a ostalih 10 se finansiraju iz lokalnog budžeta.

Uporedo na području Opštine Crveni Krst je u toku izgradnja kolektorske mreže za prikupljanje i prečišćavanje podzemnih i otpadnih voda.

Radovi na kolektoru od 3,3 km su počeli, u Čamurliji na oko 4 km. Uskoro kreću radovi u Humu”, kaže direktor KLER-a, Dušan Radivojević.

Ovaj projekat je značajan za zaštitu životne sredine i biće princip rada izgradnje kolektorkse mreže i na području drugih naselja u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com