RENOVIRANA STOGODIŠNJA ZGRADA BOLNICE U GORNJOJ TOPONICI (VIDEO)

RENOVIRANA STOGODIŠNJA ZGRADA BOLNICE U GORNJOJ TOPONICI (VIDEO)

Stacionar Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici potpuno je obnovljen putem Programa humanitarne pomoći EUCOM-a. Ukupno 400.000 američkih dolara uloženo je u renoviranje bolnice.

“Veoma sam ponosan što je Evropska komanda Američke vojske odlučila da ovde uputi pomoć. Smatram da ova institucija odslikava ono najbolje u srpskom društvu – da ne zapostavi ni jednog svog građanina i da im pruži najbolju moguću negu i smeštaj,i drago mi je da smo u tome pomogli” – rekao je, obilazeći Specijalnu bolnicu, ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Zgrada je stara sto godina i pre renoviranja bila je u jadnom stanju, čak je nekoliko godina bila van funkcije.

“Ova investicija nama mnogo znači. Svesni smo toga da su psihijatrijski pacijenti često na marginama društva, radi se o veoma osetljivoj populacionoj grupi. Ovakva investicija i popravljanje uslova pod kojima se oni leče znači mnogo za naše pacijente a samim tim i za nas. To je nešto što će nama mnogo pomoći u lečenju bolesti zavisnost” – rekao je direktor Specijalne bolnice Milan Stanojković.

Kapacitet tog odeljenja je 65 postelja.

Za američkog ambasadora priređen je i prijem u Gradskoj kući, nakon kojeg je posetio i Kardiohirurgiju UKC Niš na kojoj su od početka godine urađene 154 operacije uz pomoć opreme Evropske komande oružanih snaga SAD vredne oko tri miliona dolara.

One thought on “RENOVIRANA STOGODIŠNJA ZGRADA BOLNICE U GORNJOJ TOPONICI (VIDEO)

Comments are closed.