TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

„RESOR“ DONIRAO KNJIGE VOŽDOVOJ ŠKOLI

Biblioteku niške Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ koja broji oko 23.000 naslova obogatile su nove knjige koje je donirala kompanija Resor iz Gadžinog Hana. Direktor „Resora“ Branislav Mihajlović kaže da je to samo početak, da će svake godine različite škole dobijati knjige, a da je sa rukovodstvom grada dogovoreno da kompanija na kraju školske godine nagradi i troje đaka iz ove škole koji su pročitali najviše knjiga. Cilj je da deca zavole knjigu i da se koliko toliko odvoje od telefona i kompjutera.

Rado čitam, pozajmljujem knjige. Najviše volim da čitam romane, kaže učenica ove škole

Znamo da deca provode sve više vremena provode uz telefone, želimo smo na ovaj način da ih motivišemo da čitaju više i da obogaćuju svoj rečnik. Na taj način mogu da iskažu ono šta su naučili kroz vreme. Računamo da će oni u budućnosti biti dobri roditelji, dobri naučnici, lekari, pravnici, radnici i na taj način dati doprinos i biti deo društvo koje je omogućilo ekonomski razvoj Niša, kaže Mihajlović.

U ovoj školi kažu da im je potrebna sanacija krova. Gradonačelnica je takođe pozvala i sve škole da se jave Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i iznesu kažu šta je to što im je nephodno kada su radovi u pitanju kako bi im Grad u 2024. godini „izašao u susret“.

Sotirovski podseća da su uz pomoć Ministarstva energetike i grada urađene energetske sanacije škola Kralj Petar Prvi i Ivan Goran Kovačić. Sledeća škola koja će se raditi je Stefan Nemanja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com