Respirator za prevremeno rođene bebe

Respirator za prevremeno rođene bebe

RESPIRATOR JURAKompanija Jura donirala je niškom kliničkom centru neonatalni respirator najnovije generacije. Ovakav aparat može da podrži disanje beba rođenih mnogo pre 32. nedelje, teških i manje od kilograma.

Donacija je vredna 30.000 evra. Respirator je instaliran i već tokom dana na njega će biti priključen mali pacijent iz Leskovca.

Neonatalni respirator najnovije generacije stigao je u Dečiju internu kliniku u Nišu kao poklon kompanije Jura. Ovakav aparat može da podrži disanje beba rođenih mnogo pre 32. nedelje, teških i manje od kilograma. Respirator je došao u pravom trenutku, jer je jedan mali pacijent iz Leskovca odmah dobio potrebnu negu.

U Kliničkom centru kažu, ovo je prvi put da su donaciju dobili bez ikakvih uslova. Važno je bilo samo da se nabavi ono što je trenutno najpotrebnije, a ovakav respirator pomaže bebama koje ranije nisu imale pravu šansu.

Predstavnici Jure kažu da žele svojim poslovanjem da doprinesu razvoju Niša.

Mi smo zahvalni što možemo da obavljamo svoj posao u Srbiji i Nišu, a ujedno da pomažemo društvenoj zajednici. Želeli bismo da ovaj poklon bude baza razvoja grada u svim oblastima, kaže Čoi Nam Đin, generalni direktor „Jure“ u Srbiji.

Prošle godine ovde je hospitalizovano 200 novorođenčadi, od toga 60 prevremeno rođenih beba. One su uz pomoć respiratora disale ukupno 1.200 dana.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com