RK Železničar: Avantura na putu do Luksemburga

RK Železničar: Avantura na putu do Luksemburga

foto: RK Železničar

Odlazak ekipe Železničara na revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za EHF kup u Luksemburg predstavljao je istinsku avanturu i trajao je skoro 20 sati! Što zbog nerealno kratkog vremenskog razmaka između dva leta, što zbog uobičajene “ludnice” na frankfurtskom aerodromu, jedna, manja grupa Željine ekspedicije uspela je da se ukrca na avion za Luksemburg, ali druga, brojnija, ostala je “zatočena” na zvanično četvrtom najprometnijem aerodromu u Evropi. Nakon noći bez sna, dana bez redovnog obroka i planiranog treninga, Nišlije su se tek u subotu uveče kompletirale u Bašaražu, u kome će u nedelju od 18 časova braniti tri gola prednosti (30:27) protiv Kaerjenga iz prvog susreta.

-Sticajem okolnosti nismo uspeli da se svi ukrcamo u avion za Luskemburg i proveli smo čitav dan na aerodromu. To nas je sigurno poremetilo, ali nekako i ujedinilo. Mi smo svesni naših propusta u prvoj utakmici, pada u drugom poluvremenu. Potrudićemo se da sada ne bude tih oscilacija koje nas nekako prate od početka sezone. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice, verujem da prolazimo u drugi krug-kazao je Marko Ćeranić, koji se ovom prilikom iskazao i kao vrhunski pregovarač sa predstavnicima nadležne avio-kompanije na aerodromu u Frankfurtu.

Biće ovo četvrta u nizu od pet utakmica Železničara u razmaku od samo 15 dana, ali ubedljivo najznačajnija u čitavom tom ciklusu i presudno će uticati na sud o svemu što je urađeno na startu sezone.

Utakmica se igra od 18 časova, a sudiće je Vadims Jaskins i Eduards Zabko iz Letonije. Pobednika u narednoj rundi očekuje belgijski Ahiles iz Boholta.