roditelji đaka iz Gornje Vrežine

Roditelji učenika Osnovne škole „Čegar“ u Gornjoj Vrežini ne pristaju na odluku da se isturena odeljenja te škole pripoje školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Malči. Više od 400 meštana Gornje Vrežine potpisalo je peticiju protiv te odluke, jer bi premeštanje bilo, kako kažu, opterećenje i za roditelje i decu.

 

„Prvo što bi se promenili učitelji, profesori, zatim nemamo adekvatan prevoz do Malče, a svi roditelji rade… To je korak nazad“ – kažu roditelji.

Dodaju da, sem toga, matična škola „Čegar“ ima psihologa, pedagoga i zubara a da to Malča nema.  Meštani kažu da su se obratili svim nadležnim službama. Poslali su dopis i Ministarstvu prosvete.

Stiže odgovor iz Školske uprave Niš:

načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo

„Mislim da tu nema neke koristi, škola u Gornjoj Vrežini ima 82 učenka, škola u Malči oko 70, što je zajedno oko 150. Škola treba da ima 480 učenika da bi opstala onakva kakva je, u punonm sastavu. Ne znam šta se dobija tu, ne bi trebalo dirati. Možda bi trebalo razmišljati da se u budućnosti škola u Malči pripoji OŠ „Miroslav Antić“ ili nekoj drugoj školi. Ako se ja budem pitao, reći ću da Školska uprava nije dala ovakav predlog za školsku mrežu“ – rekao je za Zonu plus načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo.