Rokovi probijeni-rekonstrukcija ulica pri kraju

Rokovi probijeni-rekonstrukcija ulica pri kraju

HAJDUK VELJKOVA RADOVIVozači u Nišu koji zbog radova u centralnim gradskim ulicama jedva da mogu da prolaze centrom grada, moraju da se strpe još najmanje dve nedelje. Do tada će radovi na sanaciji ulica biti završeni. Ulice Koste Stamenkovića i Episkopska trebalo bi da budu završene naredne nedelje, dok će radovi na Čairskom kolektoru u Hajduk Veljkovoj i Ulici sestre Baković potrajati još petnaestak dana. To tvrde i u Direkciji za izgradnju grada i Javno komunalnom preduzeću Naisus.

U Hajduk Veljkovoj ulici radno. Saobraćaj je u jednom delu zatvoren, pa se voziči snalaze kako znaju i umeju. Zaobilaze kamione, prolaze trotoraom i tako već danima. Trebalo je da kolektor bude završen još 15. oktobra.

Čairski kolektor vodi do   kružnog  toka na početku Ulice sestre Baković. Tamo skroz drugačija slika. Sve raskopano, a radnika nigde.

Radove na izgradnji kolektora izvodi JKP Naissus, a Direkcija za izgradnju grada zadužena je za nadzor. Krivicu za pomeranje rokova prebacuju jedni na druge. U Direkciji kritikuju Naisus zbog sporosti i neorganizovanosti, dok u Naisusu kažu da kasne jer Direkcija nije na vreme pribavila potrebne dozvole.

Ni gradonačelnik Niša Zoran Perišić nije zadovoljan dinamikom.

U Ulici Ljube Didića radovi su završeni. Ali Ulica izgleda kao smetilište. Gomile peska i šuta nabacani su po trotoaru, pa ljudi jedva ulaze i izlaze iz dvorišta.

Uprkos problemima i kašnjenjima nazire se kraj radova u Epskopskoj i Ulici Koste Stamenkovića.
Sa rekonstrukcijom ulica u Nišu krenulo se juna, a rok za završetak bio je 110 dana. Za radove u četiri centralne gradske ulice izdvojeno je 60 miliona dinara.

 

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.

One thought on “Rokovi probijeni-rekonstrukcija ulica pri kraju

  1. Crni mi kad iz Hvarske ulice !, Kad li cemo mi da stignemo na red .Dali ce neko da snosi odgovornost u ovom gradu! Zasto se ne postuju rokovi i cemu sluze planovi za izgradnju ,ako se prenose iz godine u godinu!

Comments are closed.