ROMI NISU DOŠLI NA SASTANAK SA GRADOM I EPS-om (VIDEO)

ROMI NISU DOŠLI NA SASTANAK SA GRADOM I EPS-om (VIDEO)

Iako su predstavnici romskog naselja “12. februar“ u Nišu nedavno protestovali ispred Gradske kuće kako bi im se rešilo pitanje snabdevanja strujom, niko se nije pojavio na sastanku koji je organizovan u Kabinetu gradonačelnice sa predstavnicima Elektrodistribucije. Tvrde da na sastanak nisu zvanično pozvani nego preko posrednika i da su jutros tražili odlaganje skupa za jedan dan.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ističe da nije korektno da neko kome “gori pod nogama” ignoriše pokušaj da se reše problemi 24 porodice koje su već pet meseci u mraku, ali da će sastanak svakako biti ponovo organizovan.

“Mi smo pismeni dopis njima dostavili, očekivali smo i da će nas pismeno pozovati”, kaže Ljubiša Vučković iz Naselja “12. feburar”.

Iz Kabineta ističu da je poziv bio upućen preko jednog predstavnika romske zajednice, koji je kako kaže, preneo vreme sastanka stanovnicima Naselja“12. feburar“.

Podsetimo, 24 porodice u Naselju “12. februar” nemaju struju jer nisu, kako je ranije rečeno, ispunili zakonom predviđene uslove kako bi ih EPS vratio na mrežu. Potrebno je i da svi uđu u proces legalizacije objekata kako bi se problem trajno rešio, navode iz Kabineta. Ipak, Romi najavljuju će se u ponedeljak ponovo okupiti ispred Gradske kuće.

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com