ROMSKE PORODICE BEZ STRUJE, TRAŽE POMOĆ GRADA (VIDEO)

ROMSKE PORODICE BEZ STRUJE, TRAŽE POMOĆ GRADA (VIDEO)

Anđelka Vučković

Romi iz naselja “12. februar” u Nišu protestovali su ispred Gradske kuće i predali Kabinetu gradonačelnice zahtev da im se uključi struja bez koje su, kako kažu, pet meseci. Ističu da se plaše zime i da su u teškom položaju 24 porodice. Iz Gradske kuće saopštavaju da su imali nekoliko sastanaka sa predstavnicima tog naselja i da je dogovoreno da ispune zakonom predviđene minimalne uslove kako bi ih EPS vratio na mrežu.

24 porodice namju struje. Pet meseci nemamo struju od maja do oktobra i svake nedelje nam obećavaju rešenje problema, od ponedeljka do petka”, kaže Anđelka Vučković iz Naselja “12. februar”

Njihovi zahtevi deo su protestnog pisma koje su predali Kabinetu gradonačelnice, nakon čega su pošli u protestnu šetnju.

Iz Kabineta saopštavaju da je Grad u više navrata posredovao kako bi domaćinstva koja su isključena bila vraćena na mrežu. Za vraćanje na mrežu i uredno snabdevanje potrebno je ispuniti uslove predviđene zakonom. Uprkos minimalnim uslovima koje je trebalo ispuniti, porodice koje su tražile priključenje nisu ispunile, pa i one koje se odnose na zaključene sporazume o reprogramu, navodi se u sopštenju.

Mi ne znamo zašto nemamo struju. Mi hoćemo da radimo i da plaćamo struju. Mi smo plaćali potrošnju. Rade nam ovo četvrti put”, kaže Anđelka Vučković.

Iz Kabineta grdonačelnice ističu da su stanovnici Naselja “12. februar“ u više navrata, na sastancima obavešteni od strane EPS-a pod kojim uslovima mogu biti vraćeni na strujui da “Grad ne isključuje struju, kao što ne može ni da plaća struju umesto potrošača.”

Ipak, romske porodice najavljuju da će radikalizovati protest i da će se okupiti i sledećeg ponedeljka. Ukoliko nadležni u roku od nedelju dana ne urade ništa najavljuju da će štrajkovati glađu i kampovati u centru grada.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

One thought on “ROMSKE PORODICE BEZ STRUJE, TRAŽE POMOĆ GRADA (VIDEO)

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com