ROSU na severu KiM, Vojska Srbije u punoj borbenoj gotovosti (VIDEO, FOTO)

ROSU na severu KiM, Vojska Srbije u punoj borbenoj gotovosti (VIDEO, FOTO)

foto: TV Most

Specijalci ROSU naoružani dugim cevima upali su na sever Kosova i Metohije i uhapsili više Srba, pripadnika kosovske policije na severu Kosova i Metohije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti. Građani severa KiM su uznemireni, a veliki broj njih okupio se na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić na sednici Skupštine Srbije: Situacija teška

Naoruzani pripadnici ROSU upadaju u policijsku stanicu u K. Mitrovici – foto TV Most

Do sada imamo potvrđeno hapšenje 23 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti, na području tri opštine – Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka, rekao je na sednici Skupštine Srbije predsednik Aleksandar Vučić. Reč je upravo o delovanju za kakvo smo saznanje imali pre 15 dana, kada smo alarmirali međunarodnu zajednicu.

“U toku je premlaćivanje Srba u Zubinom Potoku”, rekao je Vučić.

Zabrinuti gradjani Kosovske Mitrovice na ulicama-Foto TV Most

Sednica Saveta bezbednosti

U Beogradu je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao zbog upada ROSU na sever KiM i hapšenja Srba, pripadnika kosovske policije. Kako je rečeno Tanjugu, predsednik Vučić je upozorio EU da će Srbija reagovati ukoliko se ROSU ne povuče sa severa Kosova.

 

Haradinaj: Operacija protiv kriminala 

Upad ROSU u policijsku stanicu u K. Mitrovici – foto TV Most

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da su specijalne snage jutros izvele operaciju hapšenja u opštinama na severu Kosova i Metohije i da se radi o “operaciji protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala”.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com