Rotari klub Niš darivao Dečiju kliniku

TABLAMališani koji su prinuđeni da zbog bolesti umesto u školama i vrtićima borave u bolnici, bolnički dani će, zahvaljujući daru Rotari kluba Niš biti bar malo lakši. Crtanje, učenje, gledanje filmova, sve će to mališani moći da rade na najmodernijoj interaktivnoj tabli, koju su mladi rotarijanci donirali Dečijoj internoj klinici.

Drago nam je da možemo da pomognemo i mi to i radimo kad god je potrebno, kaže Aleksandar Stamenković iz Rotari klub Niš-Naissus.

Tabla je drvena, sa infracrvenim zracima i vrlo verno , između ostalog može da simulira i školsku tablu. Tako da će na noj moći da rade i studenti, ali će služiti i za učenje onoj deci, koja zbog bolesti propuštaju nastavu.

Upravo pregovaramo sa Osnovnom školom „Branko Miljković“ da njihovi učitelji dolaze i rade ovde sa decom koja ne mogu zbog bolesti da redovno idu u školu, kako bi što brže i što lakše nadoknadili propušteno, ističe direktor Dečije interne klinike Emilija Golubović.

Direktor Niškog kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da ovo nije prvi put da Rotari klub donira korisne stvari Dečijoj klinici.

Biće ih i još. Imamo princip da ne primamo donacije u novcu, ali su ovakvi i slični pokloni uvek dobrodošli, naglašava Radovanović.

Vrednost donacije Rotari kluba iznosi 260.000 dinara

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com