TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika region i Srbija VESTI

RANJEN SRBIN IZ ZVEČANA: PUCALI ROSU, KOSOVSKA POLICIJA PRIZNALA UMEŠANOST

Kosovska policija saopštila je danas, povodom ranjavanja Srbina Milana Jovanovića na severu KiM, da su četvorica njenih pripadnika suspendovana.

Milan Jovanović iz Zvečana ranjen je noćas u blizini Bistričkog mosta, na putu između Leposavića i Kosovske Mitrovice. On nije mogao da potvrdi ko ga je ranio, ali je izjavio da na tom mestu nije bilo nikoga osim Policije Kosova. Kosovska policija je zatim negirala umeštanost u slučaj ranjavanja.

Kosovska policija prvo je negirala umešanost, a kasnije saopštila da na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, postoji osnovana sumnja da je u ovom slučaju umešan jedan policijski službenik. On je suspendovan pošto nije prijavio slučaj i svoju umešanost u njemu, a suspendovana su i još trojica njegovih kolega.

”U cilju daljeg informisanja javnosti o postupanju policije i nalazima službenih istraga, sumnja se da je u ovom slučaju umešan policijski službenik i da je Policija Kosova, po zakonskim procedurama, odmah obavestila Policijski inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje”, navodi se u saopštenju kosovske policije.

Dodaje se da će kosovska policija, zajedno sa Policijskim Inspektoratom i Državnim Tužilaštvom, ”nastaviti da poziva na odgovornost policajca, koji krše (pravila) i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima”.

PETKOVIĆ: KOSOVSKA POLICIJA POKAZALA DA JE CEO DAN LAGALA, ČEKAMO REAKCIJE

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas, nakon što je kosovska policija priznala umešanost u slučaj ranjavanja Milana Jovanovića, da je tako pokazala da je ceo dan lagala o tom slučaju.

Petković je na Fejsbuku, nakon što je kosovska policija prvobitno negirala umešanost u slučaj ranjavanja Jovanovića, a potom saopštila da su četvorica njenih pripadnika suspendovana tim povodom, upitao da li će se Priština i tzv. ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izviniti Jovanoviću i da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice osuditi njegovo ranjavanje.

“Kosovska policija je upravo priznala da je pucala u Srbina Milana Jovanovića i pokazala da su ceo dan LAGALI o upucanom Srbinu, porodičnom čoveku, ocu troje dece koji je tek pukom srećom preživeo”, naveo je Petković.

Kako je dodao, “kada smo prozvali tzv. ministra Svečlju da pokaže dokaze i snimke sa nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, morao je da prizna LAŽ da kosovska policija nije pucala u Srbina iz Zvečana”.

“Sada svi mogu da vide da je ROSU direktno odgovorna za ovo ranjavanje. Pri tom, koliko god u Prištini pokušavali da po svom oprobanom receptu kriminalizuju Milana Jovanovića, nisu uspeli ništa da mu prišiju i jasno je da su u njega pucali samo zato što je Srbin!”, naglasio je Petković.

Upitao je da li će se Priština i Svečlja izviniti Milanu Jovanoviću i njegovoj porodici za strahotu koju su pretrpeli.

“Da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice da osudi ranjavanje Milana Jovanovića i prolivenu srpsku krv, bar upola žustro kao što su osuđivali neke druge događaje? Čekamo njihove reakcije, jer će to pokazati pravo lice demokratije za koju se naizgled deklarativno zalažu”, poručio je Petković.

On je ocenio da je “sada svima jasno da nelegalni punkt Kosovske policije na Bistričkom mostu mora biti uklonjen pod hitno, jer služi isključivo za maltretiranje i iživljavanje nad Srbima”, na šta, kako je naglasio, Beograd i Srpska lista sve vreme upozoravaju.

Petković je poručio da, posle ovog događaja, niko više ne može da tvrdi da je kosovska policija Aljbina Kurtija na severu KiM tu da bi obezbeđivala nekakav mir i bezbednost, već naprotiv – da bi terorisala i zastrašivala Srbe.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com