RUKOMETAŠI MLADOSTI IZBORILI SUPER LIGU

RUKOMETAŠI MLADOSTI IZBORILI SUPER LIGU

Rukometaši ”Mladosti 2012” iz Niša plasirali su se u omladinsku Super ligu Srbije. Generacija momaka rođenih 2005/06 završila je regionalno takmičenje sa stopostotnim učinkom, izborivši tako direktan plasman u najelitnije rukometno takmičenje u zemlji. Ekipa koju predvodi Bojan Đorđević, svoju misiju u Super ligi počinje u februaru naredne godine, a kako kaže Đorđević za Zonu Plus, Nišlije među odabrane ulaze sa realnim apetitima.

– Svesni smo protiv kakvih klubova ćemo vojevati bitke na parketu i ne obećavamo da ćemo da pomrsimo konce favoritima. Naš primarni cilj jeste da se zadržimo što duže u Super ligi i da kroz kvalitetne mečeve afirmišemo što više naših igrača za najbolje srpske klubove, a ako bude sreće i da iznedrimo i još nekog reprezentativca, objašnjava strateg Mladosti.

U generaciji koju predvodi Đorđević, nalazi se i Tomo Veljković mladi reprezentativac Srbije u godištu 2006, kao jedini reprezentativac koji dolazi iz kluba južno od Beograda.
Veljković se nalazi na spisku selektora Nikole Maksimovića I on će od 15-19. decembra biti sa repreentacijom u Beogradu, odakle putuju u Seged gde će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.