Ruski erbas sleteo na niški aerodrom

Ruski erbas sleteo na niški aerodrom

AERODROMRuski erbas 320, sa tačno 160 putnika, sleteo je na niški aerodrom Konstantin Veliki. Istim avionom, put Moskve je krenula i grupa od 60 putnika, koja će Novu godinu dočekati u Moskvi ili Sankt Peterburga. Ovo su prvi čarter letovi sa niškog aerodroma od oktobra prošle godine, a do kraja januara biće ih još dva.

Na niškom aerodromu „Konstantin Veliki „ gužva. Čekiraju se karte, čeka se da sleti avion iz Moskve, kako bi njime, put Rusije krenula grupa turista iz Niša. Putnici nestrpljivi. Avion kasni, ali kažu bar ne treba da idu do Beograda kako bi avionom otputovali na željenu destinaciju.

Sa sat i po zakašnjenja na pistu Konstantina Velikog sleće ruski Arbas. Prizemljuje se lagano, rula pistom, dolazi ravno do ulaza u aerodrom. Putnici, njih 160 lagano napušta letelicu i ulazi u zgradu.

Ruski turisti uglavnom su zainteresovani za naše planine, ali i banje. Prolom i Lukovsku pre svega.

Veliko je interesovanje, toliko da neće moći svi da slete na niški aerodrom, nego će dvadesetak njih morati da idu do Beograda, kaže direktor Turističke organizacije Mondorama Milunka Novaković Kitevski.

Nakon godinu dana tavorenja, niški aerodrom je ponovo zaživeo. Narednih dana, sve do kraja januara još dve grupe turista će sleteti i poleteti sa niškog aerodroma. Grad je učinio sve da aerodorm učini primamljivim za low cost kompanije pre svega, ostalo je na turiostičkim agencijama.

Snizili smo cene aerodromskih usluga na tri evra, što je najjeftinije u regionu , ističe v.d. direktora Aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladica Đurđanović.

Avionska karta do Moskve kođšta 290 evra, a sedmodnevni aranžman 690 evra. Od 3. jula kreću i redovni letovi na relaciji Niš Bazel avionima tipa A 320 sa 180 putničkih sedišta.