недеља, јул 14

RUŽIĆ: JOŠ BEZ ODLUKE O PRELASKU NA ONLAJN NASTAVU (VIDEO)

0
29

Smrt učenika iz Kruševca od korone je velika tragedija i iako su mnogi od nas zbog korone izgubili nekog prijatelja ili člana porodice, teško je prežaliti bilo koje dete, izjavio ministar prosvete Branko Ružić tokom posete Vrnjačkoj Banji.

„Odluku o prelasku svih škola na onlajn nastavu može doneti isključivo Krizni štab. Ta odluka nije doneta, a sutra će, kao i svakog petka, tim za škole objaviti koje su to jedinice lokalne samouprave u kojima će biti kombinovani ili onlajn model u srednjim školama,“ kaže ministar.

Ako zdravstveni deo Kriznog štaba bude predložio da je potrebno napraviti pauzu i uvesti onlajn model u nekim ili u svim sredinama, mi ćemo se naravno saglasiti sa tim, ali to se u svakom slučaju neće niti može odnositi na predškolske ustanove niti na učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole“ , pojasnio je ministar prosvete.

Još jednom je naglasio da je jedino rešenje za popravljanje situacije vakcinisanje, a „ne da stalno tragamo za modelima koji mozda na kraju i ne daju rezultat koji želimo“.

„Jedini siguran rezultat je onaj koji možemo postići ako dođemo do procenta od oko 80 odsto vakcinisanih“, naveo je Ružić

 

 

Leave a reply