TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Ružić pozvao osmake da budu staloženi, bez dojava o bombama

Ministar prosvete Branko Ružić pozvao je učenike osmog razreda, koji su jutros u devet sati počeli polaganje završnog ispita, da budu staloženi i da nemaju tremu, te istakao da je bezbednosno sve spremno u skladu sa operativnim planom, koji je sa MUP- om “do detalja isplaniran”.

Ružić je obišao Osnovnu školu “Ujedinjene nacije” na Ceraku i poručio da jutros ni u jednoj školi nije bilo dojava o bombama.

“Preduzeli smo sve mere, napravili operativne planove, Republička upisana komisija je smanjila broj školskih objekata, u kojima se održava završni ispit za 60 odsto, sa 1.260 došli smo do 522 škole”, rekao je Ružić novinarima nakon obilaska i dodao da resorno Ministarstvo ima odličnu saradnju sa MUP-om.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Ministar je rekao da mala matura ne treba ni osmacima ni roditeljima da bude traumatično iskustvo.

“Uveren sam da će spram stečenog znanja uspeti da upišu željene škole, profile, smerove. Najvažnije je da ima mesta za sve učenike i stepen bezbednost testova je na najvećem mogućem nivou”, rekao je Ružić.

Skoro 66.000 učenika polagaće do 29. juna malu maturu, a nakon srpskog jezika, sutra sledi matematika i u sredu kombinovani test.

Test iz srpskog jezika počeo je u 9.00 sati.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com