четвртак, јун 13

RUŽIĆ: U PLANU 11.000 NOVIH MESTA U VRTIĆIMA (VIDEO)

0
8

FOTO: ARHIVA,
Početak izgradnje vrtića u Merošini, septembar 2021.

Dva glavna zadatka koja će biti u fokusu u 2022. godini jesu dalja digitalizacija obrazovnog sistema i investicije, poručio je resorni ministar Branko Ružić. Ružić je za Tanjug rekao da će se nastaviti sa povećanjem kapaciteta u vrtićima, odnosno da će se obezbediti 11.000 novih mesta za mališane širom Srbije. Za narednu godinu najavio je I završetak Studentskog doma u Nišu.
„Započećemo izgradnju predškolskih ustanova u Vladičinom Hanu, Prokuplju, Smederevu i Šidu. Plan je da završimo započeto u 2021. godini, a to su dva objekta u Kruševcu, kao i objekti u Loznici i Merošini“, naveo je Ružić, ističući Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja koji se realizuje uz podršku Svetske banke.

On je rekao da su do sada u 10 jedinica lokalne samouprave završene adaptacije i opremanje soba u vrtićima i dodao da će se u 2022. godini privesti kraju pripremanje dokumentacije za izgradnju, ističe, kapitalnog projekta u Studentskom gradu u Beogradu.

„Izgradiće se novi toranj sa 1.000 novih mesta za naše akademce“, rekao je Ružić i dodao da se očekuje završetak Studentskog doma u Nišu, kao i rekonstrukcija doma na Karaburmi koja bi trebalo da usledi krajem 2022. ili početkom 2023. godine.


Leave a reply