Ružić: U školama nije alarmantno, Krizni štab za dva-tri dana

Ružić: U školama nije alarmantno, Krizni štab za dva-tri dana

Porast broja zaraženih učenika kovidom-19 nije alarmantan i nema razloga za bilo kakvu bojazan, poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić koji je rekao i da bi sledeća sednica Kriznog štaba trebalo da se održi za dva do tri dana.

On je u Matematičkoj gimnaziji, gde je otvorio novi kabinet za informatiku, rekao da broj učenika zaraženih kovidom trenutno ne prelazi jedan odsto, a među zaposlenima nije viši od dva odsto, ocenjujući da obrazovni sistem i dalje nije mesto gde dolazi do transimisije virusa.

ministar Branko Ružić

Srednje škole su na onlajn nastavi do 12. marta, a Ružić ističe da bi takva mera trebalo da pomogne u sprečavanju širenja infekcije među najrizičnijom starosnom kategorijom u obrazovnom sistemu.

Izrazio je očekivanja da bi sledeća sednica Kriznog štaba, kada bi trebalo da se znaju efekti takve mere, kao i da li će se ona produžiti, trebalo da bude u sledeća dva do tri dana.

“Do sledeće sednice ne znamo da li će se ta mera i dalje nastaviti. Ova mera je proaktivna i preventivna i predložena od strane zdravstvenog dela Kriznog štaba”, istakao je Ružić.