Ryan Air iz Niša i za Milano i Dizeldorf!

www.ryanair.com
www.ryanair.com

Još dva nova leta sa niškog aerodroma. Kompanija Rajaner najavila je uvođenje dve nove linije iz Niša – do Milana i Dizeldorfa. Rajanerovi letovi za Vece (Weeze), koji se nalazi nedaleko od Dizeldorfa, počeće 30. oktobra, a za Bergamo, koji je na oko 40 Km od Milana, 1. novembra.

Kako je najavljeno, ka ovim destinacijama leteće se dva puta nedeljno.

 

Nije prošlo ni tri meseca kako je najavljen prvi let irske aviokompanije Rajaner sa niškog aerodroma za Berlin, odmah potom i za Bratislavu, ova kompanija najavljuje još dva nova. Već na jesen krenuće letovi do Milana i Dizeldorfa.

Procena ove kompanije je da će sa četiri linije, koliko ih je do sada pokrenula sa Konstantina Velikog,  i osam letova nedeljno, godišnje imati oko 120.000 putnika.

Potencijali koje nude Niš i niški aerodrom još mogu da se razvijaju, kaže Kiara Ravara, regionalni menadžer u Rajaneru.

rajanerOd gubitaša, kakav je Aerodorom bio pre samo godinu dana, Konstantin Veliki je postao aerodrom sa ogromnim potencijalom za razvoj, i u firmu koja može da izdržava samu sebe.

Loukost kompnaija Wizzair je prva došla u Niš i uvela letove do Bazela, pa Malmea a od jeseni i do Dortmunda. Ubrzo je i Rajaner došao u Niš sa nova četiri leta. Od početka godine je, računajući i čarter letove, uglavnom iz Rusije, kroz niški aerodrome prošlo 26.000 putnika Povećano interesovanje za niški aerodrom i sve veći broj letova koji su pokrenuti i planiraju da se pokrenu iz Niša, dovode do toga da i kapaciteti Konstantina Velikog moraju da se povećaju.

Moraće i da se produži pista, potrebno je renovirati i aerodromsku zgradu…. A pare ne treba tražiti ni od koga, jer aerodrom već zarađuje sam za sebe, kaže Zoran Perišić, gradonanačelnik Niša.

Kompanija  Rajan er je u aprilu prvo najavila uvođenje linije za Berlin od 4. septembra, a zatim i za Bratislavu od  31. oktobra, takođe, dva puta nedeljno.