Šahovski turnir u školi „Kralj Petar I“

Šahovski turnir u školi „Kralj Petar I“

SAHOVSKI TURNIRPredškolci i učenici niških osnovnih i srednjih škola pokušali su da do pehara i medalja dođu svojim umećem u šahu. Šahovski savez Niša organizovao je u osnovnoj školi „Kralj petar prvi“ Kadetsko-omladinski turnir, a igralo se devet kola.

To što su pobedili sve u kući – braću, sestre, roditelje, deke, dovoljna im je, kažu, prirpema za šahovski turnir u OŠ „Kralj petar prvi“. Nad šahovskom tablom mislilo se 49 učesnika – i srednjškolci, ali i predškolci.
Igralo se po takozvanom švajcarskom sistemu, odnosno kompjuteskom parovanju, a igrači su za takmičenje imali po 11 minuta. Iako su nekima možda zanimljivije društvene mreže i video igre, nadmudrivanje u potezima sa protivnikom preko puta donosi mnogo koristi.

“Zahvaljujući šahu razvijaju vijuge, imaju bolje pamćenje i koncentraciju”, kaže član Gradskog šahovskog saveza Branislav Kovačević.

Najuspešnije su čekale nagrade – pehari i medalje, za učenike do 4. razreda, od 5. do 8., kao i za srednjoškolce. U Gradskom šahovskom savezu najavljuju i naredni turnir – početkom februara, u osnovnoj školi „Dr Zoran Đinđić“ u naselju Brzi Brod.[mom_video type=”youtube” id=”7HndFlJRZzM”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com