Ne može se baš reći “od igle do lokomotive”, ali na Sajam numizmatike i kolekcionarstva na niškom sajmištu stigli su predmeti iz najrazličitijih perioda. Stari i strani novac, razno staro posuđe, oruđe i oružje. Među najtraženijim predmetima su satovi. Mogu se na ovakvim skupovima naći izuzetno vredni primerci, mada retko, jer nikada nismo bili posebno bogata zemlja, pa su se uvozili tzv. “radnički satovi”. Dragocene satove imala je samo gospoda i ariastokratija. Ipak, kolekcionar i trgovac satovima iz Vranja Dragoljub Stošić kaže da se ponekad desi da neko od njih ponudi svoje primerke baš na ovakvim sajmovima. Treba mnogo iskustva da bi neko umeo da proceni vrednost starih satova.

Kod starih satova gleda se mnogo toga. Estetsko stanje, originalnost, patina, da li je brojčanik dobro očuvan, da li je kutija oštećena, i naravno – da li je ispravan. Samo ispravan sat ima dušu, kaže Dragoljub Stošić.

Kolekcionari kažu, nije sve za prodaju. Neke drage premete nikada ne ustupaju drugima, sem možda kada se trampe za neke koje još više žele.