SAJAM SPORTOVAKoliko je sport bitan, kako utiče utiče na zdravlje, kako pomaže povezivanju sa drugim ljudima i kojim sve sportovima mogu da se bave mlade Nišlije odgovor su mogle da dobiju na današnjem Sajmu sporta. Akcija “ZaBAVI se sportom” koju je organizovao Volonterski centar iz Niša okupio je 15-ak niških klubova koji su predstavili sport i njegove prednosti. Ni interesovanje Nišlija nije izostalo.

Košarka, aerobik, alpinizam, američki fudbal, paraglajding, kik-boks, streljaštvo samo su neki sportovi i veštine kojima se mladi u Nišu mogu baviti. Sajam sporta na kojem su se predstavili gotovo svi niški klubovi privukao je mlade sportiste, ali i one koji su za sada pasivni posmatrači.

Predstavnici klubova pokušali su da im na zanimljiv način prikažu pozitivne strane sporta istakavši da bilo koja vrsta sporta uči dete kako pobeđivati, ali i prihvatati poraz, uči ga fair-play-u u igri i životu, a ujedno doprinosi i razvijanju prijateljstva.

Pored samostalne sportske aktivacije i država ima planove na polju unapređenja sporta u školama i na univerzitetima. Nova Nacionalna strategija za razvoj sporta do 2018. godine predviđa bolje uslove za bavljenje sportom, poboljšanje školskog i univerzitetskog sporta, ali i poboljšanje infrastrukturnih kapaciteta i stručnog rada u ovoj oblasti.