TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2021 Udarne ZELENA EKONOMIJA

SAKUPLJAČKI ŽIVOT U DOBA KORONE (VIDEO)

Od početka vakcinacije protiv korona virusa, u Nišu su šest puta organizovani punktovi u Romskom kulturnom centru. Zahvaljujući tome, vakcinisano je oko 6.000 građana, uglavnom romske nacionalnosti. Među njima su i sakupljači sekundarnih sirovina, koji i u doba korone hleb zarađuju obilazeći grad i sakupljajući otpad, ponekad i na rizičnim mestima.

Vreme korona virusa ili ne, za hleb mora da se zaradi. Sakupljači sekundarnih sirovina rade bez prekida tokom čitavog perioda  pandemije kovida-19, sem u kratkom periodu kada je bio potpuni lock down.

“Jeste, nezgodno je sad u vreme korone, ali ako ne ideš, nema ko da ti pruži šansu” – priča za Zonu plus jedan od sakupljača.

Drugi kaže:

“Nosim rukavice. Nosim dva-tri para. Pojedini idu i bez rukavica…”

Vakcinacija u Romskom kulturnom centru

Kako bi olakšali imunizaciju onima koji su hteli da prime vakcine protiv kovida, vakcinalne ekipe Doma zdravlja Niš su više puta dolazile i u Romski kulturni centar.

prof. dr Milorad Jerkan

“Mnogo su nam pomogli medijatori. To su dve gospođe koje odlično radev svoj posao, i rukovodioci takođe. Sve što smo dogovorili to smo realizovali na terenu i ovim putem im se zahvaljujem” – rekao je direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan.

Zahvaljujući akcijama na terenu, oko 6.000 Roma primilo je vakcine protiv korona virusa.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Gradske opštine Crveni Krst. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com