Saradnja GO Pantelej i slovenačkih opština

SARADNJA PANTELEJA I SLOVENAČKIH OPŠTINA.avi_snapshot_00.17_[2014.10.12_19.11.45]Opština Pantelej uspostavila je saradnju sa slovenačkim opštinama Črnomelj i Novo Mesto na polju kulture, a u planu su i razgovori o potencijalima privredne saradnje. Delegacija iz Slovenije boravi u Nišu povodom obeležavanja desete godišnjice rada udruženja Slovenaca „France Prešern“.

Mi imamo preduzeća i privredne komore, tako da privatni preduzetnici preko svojih tela mogu da uspostave saradnju sa preduzećima iz opštine Pantelej, kaže predsednica opštine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič.

I predsednik opštine Novo Mesto Alojzij Muhić smatra da je jug Srbije zanimljiv za ulaganja.

Fabriku „Krka“ znate, u Svrljigu se priprema ponovno otvaranje pogona, fabrika automobila „Reno“ je prisutna na vašem tržištu – pre svega za prodaju vozila i rezervnih delova, kaže Muhić.

Za dovođenje velikih fabrika potrebne su garancije države, ali ipak mogu da unaprede privrednu saradnju, posebno u oblasti malih i srednjih preduzeća. Predsednik GO Pantelej Srđan Savić najavljuje skori investicioni forum ili susret privrednih delegacija Niša i slovenačkih opština.[mom_video type=”youtube” id=”6R2qcgykFok”]