Pošta Srbije daje šansu mladim ljudima koji rade u sklopu Naučno tehnološkog parka da se oprobaju u rešenjima za digitalizaciju jednog od najvećih javnih poslovnih sistema i da razviju svoje poslovanje. Potpisivanje sporazuma o saradnji je samo prvi korak.

Ovo partnerstvo doneće razvoj i bržu primenu novih tehnologija u različitim oblastima poslovanja, kao i nove digitalne usluge, što je jedna od najvažnijih oblasti modernizacije Pošte Srbije. Digitalni zeleni sertifikati, E- komerc, omogućavanje poštansko-finansijskih usluga iz domova korisnika, uvođenje

smart sistema za pošiljke, eArhiviranje, eTelegrami i eČestitke, samo su deo aktuelnih projekata, a povezivanje i razmena ideja sa inovatorima okupljenim u Naučno-tehnološkom parku Niš dodatno će motivisati i osnažiti razvoj inovativnih pristupa i usluga.

Trenutno se izrađuje finansijski plan Pošta Srbije za 2022. godinu. Đorđević kaže da su treći kvartal završili sa 24 miliona evra neto dobiti I da će predložiti Vladi Srbije da se taj novac uloži u inovacije.