U Višem javnom tužilaštvu u toku su saslušanja uhapšenih u jučerašnjoj akciji “Signal”, rečeno je TV Zona plus u ovom tužilaštvu.

Već tokom popodneva trebalo bi da se zna da li će biti zatražen pritvor o kojem, po zahtevu Tužilaštva, odlučuje sudija za prethodni postupak.

Podsetimo, uhapšen je doskorašnji direktor niške ED i predsednik opštine Palilula u prethodnom mandatu, Boban Džunić, zbog, kako je saopštila policija, sumnje da je tokom 2013. i 2014. godine uzeo 2.930.000 dinara na ime promotivnog materijala za jedan prekogranični projekat, koji nikada nije izrađen i isporučen.

Pored njega, za isti slučaj uhapšen je i N.B. koji je kao menadžer projekta bio angažovan po ugovoru o delu sa gradskom opštinom Palilula, a krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv još tri osobe.

U nepovezanim slušajevima, uhapšeno je još troje zaposlenih u EDB Niš, zbog sumnje da su potrošačima upisivali veće stanje računa od realnog.

Takođe su uhapšeni i R. D. (37) iz Stambene zadruge “Niš”, kao i B. P. (53) i J. S. (65) iz niškog Katastra koji se sumnjiče za malverzaciju oko kupovine jedne zgrade.