Savićević: Zakazala policija

Savićević: Zakazala policija

KO JE ZAKAZAO.avi_snapshot_00.00_[2014.10.15_21.38.55]Incident na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije pažljivo je i namerno izrežiran, ocenjuju srpski zvaničnici u prvim reagovanjima. A nekadašnji fudbalski as Dejan Savićević smatra da je Fudbalski savez učinio sve što je mogao, ali da je zakazala policija.

Incident na utakmici Srbija – Albanija je organizovana akcija sa ciljem da uruši stabilnost u Srbiji i celom regionu. Predstavnike EU sam tri sata pre meča upozorio da se sprema provokacija, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančić, uz napomenu da je EU razočarana prekidom fudbalskog meča nakon, kako kaže, akta provokacije, odbacuje bilo kakvu umešanost u incident.

 Verujemo da su srpske vlasti demonstrirale profesionalnost u rukovanju situacijom. Ono što je takođe važno je da odbacujemo bilo kakve insinuacije da je EU, kako je to izneto u nekim srpskim medijima, igrala bilo kakvu ulogu u ovome, kaže Maja Kocijančić.

Da li se mogao predvideti i sprečiti incident na utakmici Srbija-Albanija?

Nekadašnji fudbalski as Dejan Savićević, ocenjuje da je Fudbalski savez dobro uradio posao, ali da je zatajila policija.

Desilo se šta nije smelo da se desi. Mislim da je zakazala policija, jer je Fudbalski savez Srbije uradio sve što je trebalo da uradi, kaže Savićević.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić smatra da Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za prekid utakmice i da je sve unapred pripremljeno. Za Dačića je centralno pitanje kako će reagovati Evropska unija i UEFA. Ministar Aleksandar Vulin sve povezuje sa dolaskom ruskog predsednika Vladimira Putina, kako bi se Srbija prikazala kao zemlja visokog rizika. A ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je ubacivanje transparenta sa obeležjima Velike Albanije ocenio kao “nedopustivu i za svaku osudu perfidnu provokaciju ekstremista”.

Tuča fudbalera dva nacionalna tima dogodila se u trenutku kada je igrač Srbije Stefan Mitrović skinuo sa drona zastavu tzv. Velike Albanije, posle čega su gostujući igrači ušli u sukob sa njim.

[mom_video type=”youtube” id=”R_xvceAH1xI”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com