TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

SEĆANJE NA VODNIKA DEJANA MITIĆA (VIDEO)

Na trupalskom groblju obeleženo je 25 godina od junačke pogibije vodnika Dejana Mitića, podoficira 125. motorizovane brigade. On je herojskim činom spasio svoje vojnike i izvukao ih iz teške situacije. U toj borbi je izgubio život na Košarama i sa sobom poveo desetak šiptarskih terorista.

Vodnik Dejan Mitić bio je podoficir 125. motorizovane brigade i poginuo na Košarama 16. aprila 1999. godine. Dvadeset pet godina od njegove junačke pogobije obeleženo je na trupalskom groblju, gde je i sahranjen.

Ovog dana izlazimo na groblje i sećamo se njegovog velikog junaštva. Vodnik Dejan Mitić je, spašavajući svoje saborce na Košarama, smrtno ranjen rešio da pomogne svojim saborcima time što je ostao na položaju, a njima je izdao komadnu da napuste komandu i evukaušu se na bezbednije pozicije, držeći im odstupnicu, kaže veteran 125. motorizovane brigade Srđan Veselinović. 

U toj odbrani Dejan Mitić dao je svoj život.

Kao i Sinđelić sam sebi je oduzeo život i sa sobom je poveo nekoliko desetak terorista koji su pokušali živog da ga uhvate, dodaje Veselinović.

Ovim činom spasio je nekoliko svojih vojnika koji su bili u njegovom okruženju.

Nikako nisu mogli da se izvuku. Jedan je morao da se žrtvuje. On je bio taj. Njegove reči su bile da je on već gotov, a da ostali ne moraju da ginu kad je on već u toj poziicji Jedno takvo junaštvo ne smemo da zaboravimo, kaže Srđan Veselinović. 

Nišlija Dejan Mitić jedan je od 108 heroja koji su stradali u bici na Košarama koja je trajala od 9. aprila do 10. juna 1999, a čiji je cilj bio sprečavanje kopnene invazije OVK i NATO snaga sa teritorije Albanije na područje Kosova.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com