SEDMORO POVREĐENIH U UDESU U BUGARSKOJ STIGLO U SRBIJU (VIDEO)

SEDMORO POVREĐENIH U UDESU U BUGARSKOJ STIGLO U SRBIJU (VIDEO)

Teže povređeni dečaci u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Bugarskoj prebačeni su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje lečenje.

Sedmoro povređenih stiglo je u Srbiju. Medicinske ekipe Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dočekale su sanitetskim vozilima sedmoro povređenih na prelazu Gradina, koje su preuzeli od bugarskih kolega.

Kako je potvrđeno u niškom kliničkom centru, ekipe će ih pratiti do Beograda. Deca će biti prebačena na kliniku u Tiršovoj. Najteže povređeni ostaju u Bugarskoj.

Dvanaestoro dece i dvoje odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Lončar u Bugarskoj, dete operisano, roditelju amputirana noga

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišao je rano jutros u mestu Stara Zagora povređene u saobraćajnoj nesreći srpskog autobusa u Bugarskoj.

Lončar je jutros istakao da je najvažnije da nema preminulih, i preneo da je jedno dete noćas operisano i sada se oseća sasvim dobro.

Nešto kasnije, ministar je pojasnio da je, iako su prvobitne informacije bile da je noga amputirana vozaču autobusa, zapravo reč o jednom roditelju.

Lončar je ponovio i da je noćas operisan dečak od 10 godina, dok drugi dečak, godinu dana stariji ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave.

Oni se nalaze na intenzivnoj nezi, i biće prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.

“Ostalima koji su u bolnici biće urađene analize i njih će sanitetima prebaciti do granice gde će ih sacekati naši i dovesti u bolnicu”, istakao je Lončar.

Ministar zdravlja je posetio bolnicu “Stojan Kirković” sa bugarskim kolegom Asenom Medžijevim, kojem je, kao i svim zdravstvenim radnicima zahvalio na zbrinjavanju povređenih iz autobusa.

Nakon toga, Lončar je obišao i lakše povređene koji su zbrinuti u jednom hotelu.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija, saopštila je bugarska policija.

Policija je saopštila i da je vozaču autobusa iz Srbije određen pritvor od 24 sata i verovatno će biti podignuta optužnica.

 

One thought on “SEDMORO POVREĐENIH U UDESU U BUGARSKOJ STIGLO U SRBIJU (VIDEO)

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com