SEDNICA VLADE  O ZAHTEVU KFORU ZA POVRATAK VOJSKE SRBIJE NA KOSOVO

SEDNICA VLADE O ZAHTEVU KFORU ZA POVRATAK VOJSKE SRBIJE NA KOSOVO

Sednica Vlade Srbije na kojoj će biti usvojen zahtev Beograda da se, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, od Kfora zatraži povratak srpske vojske i policije na KiM, počela je večeras u Palati Srbija, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik Vučić prisustvuje sednici na poziv premijerke Ane Brnabić.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti podneo je danas u Pragu zahtev tzv. Kosova za članstvo u EU Češkoj koja predsedava Unijom, a predsednik Vučić je rekao novinarima, tokom obilaska srpsko-mađarske granice sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, da će

Priština podnošenjem zahteva za članstvo u EU i zvanično prekršiti Vašingtonski sporazum, kao i da će odgovor Beograda tim povodom biti poznat večeras posle sednice vlade.

“Danas i zvanično oni krše Vašingtonski sporazum, a na sve to odgvorićemo večeras posle sednice vlade na koju sam pozvan, i oko naših zahteva vezanih za Rezoluciju 1244 UN, ali i za povlačenje priznanja mnogih zemalja. Dobićete precizan odgovor”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je ranije saopštio da je usaglašen tekst kojim će u skladu sa Rezolucijom 1244 Srbija uputiti zahtev Kforu da obezbedi raspoređivanje srpske vojske i policije na KiM.

Vučić je rekao da će posle sednice vlade Kfor dobiti taj zahtev.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com