Seminar adaptivnog plivanja za osobe sa invaliditetom

Seminar adaptivnog plivanja za osobe sa invaliditetom

SEMINAR DIFSeminar adaptivnog plivanja za osobe sa invaliditetom okupio je blizu 100 zainteresovanih učesnika koji su želeli da nauče nešto novo o ovoj vrsti sporta. Kako predavači kažu, adaptivno plivanje je dobro za razvoj motornih sposobnosti osoba sa invaliditetom, ali i jačanje njihovog duha i stvaranje osećaja pripadnosti društvu. Četvrti seminar ove vrste u Nišu tradicionalno podržava gradska opština Pantelej.

Mladen Petković boluje od cerebralne paralize. To ga ne sprečava da se ponaša kao drugi mladi ljudi. Zbog svog zdravlja pre četiri godine počeo je da se bavi adaptivnim plivanjem. Sada već ima nekoliko osvojenih medalja na državnim takmičenjima.

Mom zdravstvenom stanju pored terapije, mnogo pomaže adaptivno plivanje. Ovim sportom se bavim već četiri godine, kaže Mladen Petković.

Seminar ima za cilj da podstakne mlade osobe sa invaliditetom da se bave sportom, ali edukuje profesore i studente Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje kako da pomognu ovim ljudima.

Četvrtu godinu zaredom seminar na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje organizuje Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije uz podršku Gradske opštine Pantelej.