Seoski vodovodi neispravni

SEOSKI VODOVOD NEISPRAVANVoda u seoskim vodovodima na teritoriji Gradske opštine Crveni krst nije ispravna za piće. Četiri od pet ispitanih vodovoda ne ispunjavaju potrebne uslove za ispravnost. Kako bi se kvalitet vode poboljšao, posebno u seoskim područjima, Gradska opština Crveni krst potpisala je sa Institutom za javno zdravlje sporazum o uzorkovanju i

U selima na teritoriji GO Crveni krst voda za piće ispravna je samo u seoskom vodovodu Vrelo. U druga četiri ispitivana Vodovoda voda nije ispravna ni hemijski ni bakteriološki. To su pokazale analize vode u Institutu za javno zdravlje.

Mi ćemo za sada da upozorimo stanovništvo, a potrudićemo se da nađemo rešenje kojim ćemo našim meštanima obezbediti zdravu pijaću vodu, kaže predsednik GO Crveni krst Miroslav Milutinović.

Zbog toga je i potpisan sporazum sa Institutom za javno zdravlje o uzorkovanju i ispitivanju vode. Ovo je posebno bitno za seosko stanovništvno koje čini dve trećine stanovništva ove opštine.

Svima treba obezbediti zdravu pijaću vodu, a mi ćemo se potruditi da to u naredsnom periodu to i učinimo, kaže direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Tiodorović.

Da je voda veliki problem u gotovo svim selima na ovom području, pokazuje i primer Velepolja. Taj problem čeka rešenje već 15 godina.

Taj problem je privremeno rešen, ali se često dešava da meštani ovog sela nemaju vodu, kaže predsednik GO Crveni krst Miroslav Milutinović.

Vodovod nikada nije bio potpuno ispravan, tako da ga nikada nije ni preuzeo gradski vodovod. Trajno rešenje je potpuna rekonstrukcija, što bi koštalo 26 miliona dinara, ali se još uvek ne zna kada će se to desiti.[mom_video type=”youtube” id=”1IUWXD56wlE&feature”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com