ŠESTI DAN BARIKADA NA SEVERU KIM, VLADA O SLANJU ZAHTEVA KFORU, PRIŠTINA TRAŽI PRIJEM U EU

ŠESTI DAN BARIKADA NA SEVERU KIM, VLADA O SLANJU ZAHTEVA KFORU, PRIŠTINA TRAŽI PRIJEM U EU

Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama.

Kosovska policija ne dozvoljava prelaz preko Jarinja i Brnjaka.

Krizni štab u Mitrovici apelovao je da građani istraju i ostanu mirni.

Vlada Srbije večeras od 20 časova odlučivaće o slanju zahteva Kforu da se obezbedi prisustvo srpskih snaga na severu KiM, a sednici će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić.

VUČIĆ: PRIŠTINA KRŠI VAŠINGTONSKI SPORAZUM, ODGOVOR BEOGRADA VEČERAS

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će Priština podnošenjem zahteva za članstvo u EU i zvanično prekršiti Vašingtonski sporazum, a da će se odgovor Beograda tim povodom biti poznat večeras posle sednice Vlade.

HIL: NE VIDIM MOGUĆNOST VOJNOG REŠENJA ZA PITANJE KOSOVA I METOHIJE

Vlada Srbije ima pravo da se obrati KFOR-u sa zahtevom da se srpske snage bezbednosti vrate na Kosovo i Metohiju, ali pitanje Kosova i Metohije ostaje političko pitanje i samim tim zahteva političko rešenje, rekao je u Nišu ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil.

KURTI U PRAGU PODNEO ZAHTEV ZA ČLANSTVO U EU

premijer Kosova Aljbin Kurti

Premijer u Prištini Aljbin Kurti podneo je zahtev Češkoj, trenutno predsedavajućoj u EU, za članstvo “takozvane Republike Kosovo” u toj organizaciji.

Sledeći korak Prištine, posle podnošenja aplikacije za članstvo u EU, biće zahtev za članstvo u NATO programu Partnerstvo za mir, rekao je Kurti.

Ova prijava je pokušaj Kurtija da se predstavi kao proevropski lider koji i dalje ima saveznike na zapadu, kaže Strahinja Subotić iz Centra za evropske politike

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com